Tatar

Tatar

Tatar

Tatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i oleju. Nieobowiązkowymi dodatkami, ale bardzo pożądnymi są: marynowane grzybki, ogórek konserwowy, a w niemieckim wydaniu sardele i kapary. Tatar spożywany jest na surowo, bez obróbki termicznej, zatem mięso i jaja powinny być pierwszej świeżości. Tatar to nieodłączny element imprezowego bufetu. Dziś bardzo ekskluzywny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.