Syrop z mniszka - bez gotowania, bez cukru

Syrop z mniszka - bez gotowania, bez cukru

Syrop z mniszka - bez gotowania, bez cukru

Maj to najlepsza pora na zebranie kwiatów mniszka lekarskiego. Właśnie w maju mają najintensywniejszy kolor, a płatki najwięcej smaku, aromatu i prozdrowotnych właściwości. Należy pamiętać, aby kwiaty zbierać tylko z łąk i traw niepryskanych chemią i nieskażonych spalinami samochodowymi. Mniszek to prawdziwe bogactwo witamin, soli mineralnych oraz innych składników, takich jak: garbniki, inulina, flawonaidy, krzem, magnez, czy potas. Mniszek jest wszechobecny, traktowany jak uciążliwy chwast, a to roślina o wszec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.