Pianka truskawkowa z agar-agar

Pianka truskawkowa z agar-agar

Pianka truskawkowa z agar-agar

Blyskawiczny ,przesmaczny deser, nawet bez koniecznosci schladzania w lodowce.Zastosowalam tu naturalna substancje zelujaca agar-agar.AGAR-AGAR (406) wytwarzany jest z krasnorostow (glonow) rosnacych u wybrzezy Japoni. Algi morskie sa podstawowym skladnikiem nowoczesnej diety ze wzgledu na swoje wysokie wartosci odzywcze.Sa one najwiekszym zrodlem soli mineralnych-wapnia,zelaza,fosforu i magnezu oraz praktycznie wszystkich mikroelementow,szczegolnie jodu,krzemu,miedzi ,selenu itd.Aktywuja one uklad odpornosciowy,oczyszczaja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.