Ogórki małosolne na kołobrzeskiej solance

Ogórki małosolne na kołobrzeskiej solance

Ogórki małosolne na kołobrzeskiej solance

Jedzenie kiszonych produktów to najlepsza metoda na utrzymanie zdrowia w dobrej kondycji. Wszystkie fermentowane produkty są super zdrowe. Teraz powoli rozkręca się sezon ogórkowy, najlepszy czas zatem na pierwsze małosolne. Ogórki kiszone pełne są aktywnych kultur bakterii i enzymów. Ogórki można kisić w wodzie z solą lub naturalnej solance, np. solance kołobrzeskiej. Ogórki kołobrzeskie wpisane zostały na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Kołobrzeska solanka jest bogata w mikroelementy (bro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.