Mazurek daktylowo-chałwowy

Mazurek daktylowo-chałwowy

Mazurek daktylowo-chałwowy

Mazurek daktylowo - chałwowy to prawdziwa konkurencja dla tradycyjnego kajmakowego. Pyszny, słodki jak na mazurek przystało, ale zdrową słodyczą płynącą z daktyli. Smak chałwy zapewnia dodatek tahini. Wyjątkowo kruchy, delikatny, maślany spód smakuje wyjątkowo świątecznie. Mazurek upiekłam bez foremki, w kształcie pisanki i jak pisankę udekorowałam. Prosty, przepyszny, bardzo łatwy do przygotowania i nie potrzebujesz nawet foremki. Zapraszam na zdrowy mazurek w bliskowschodnich klimatach. Prawdziwa rozpusta! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, kokosowe, świąteczne przepisy, chałwa, orzechy, krem, wielkanoc, ciasta z masa, ciasto orkiszowe, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, ciasto kokosowe, proste ciasto, łatwe ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.