Mały przewodnik szparagowy i białe szparagi ze smażonym dorszem

Mały przewodnik szparagowy i białe szparagi ze smażonym dorszem

Mały przewodnik szparagowy i białe szparagi ze smażonym dorszem

Szparagowy czas zaczac.Krotki sezon,bo trwajacy od polowy kwietnia do 24 czerwca mozemy troche przedluzyc,kupujac wczesniej ukazujace sie w sprzedazy szparagi greckie i hiszpanskie.ROZROZNIAMY 3 RODZAJE SZPARAGOW: 1)biale-to te najbardziej popularne.Kolor uzyskuja przez uprawe w specjalnych kopcach.Biale    szparagi maja zdrewniale ,lykowate lodygi dlatego musimy je obierac .Specjalnym nozykiem do   szparagow lub zwyklym obierakiem do warzyw (wg mnie wystarczajacy) obieramy go od glowki w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.