Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę

Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę

Koncentrat (sos) pomidorowy na zimę

Początek września to najlepszy czas na przygotowanie przetworów pomidorowych. Warzywa i owoce najlepiej zawsze przetwarzać na koniec sezonu, są wówczas mocno dojrzałe i mają dużo naturalnej słodyczy, są miękkie i łatwo je rozgotować. Dziś nikogo już nie trzeba przekonywać, że domowe przetwory są najlepsze. Konserwy pomidorowe z puszki zawierają szkodliwy dla zdrowia BPA (bisfenol A). Jest on składnikiem żywic wyścielających wnętrze puszki. Kwasowość pomidorów powoduje, że BPA wręcz do nich przywiera. Efekt dzia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.