Domowa masa makowa - prosta i szybka

Domowa masa makowa - prosta i szybka

Domowa masa makowa - prosta i szybka

Domowa masa makowa jest nieporównywalnnie smaczniejsza i zdrowsza od kupnej z puszki. Kupna masa jest bardzo wodnista, przesłodzona syropem glukozowo-fruktozowym, pełna zagęszczaczy, stabilizatorów i konserwantów. Nie polecam kupnej masy, bo to najczęstsza przyczyna niepowodzeń,  z jej użyciem najpewniej upieczesz zakalca. Domowę masę makową zrobisz na dwa sposoby: z maku, który samodzielnie zmielisz (w specjalnym młynku, w elektrycznym młynku do kawy lub w przystawce do Vitamixa) lub kupisz już zmielony. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.