Chleb pszenny na zakwasie z maką pełnoziarnistą wg Jeffreya Hamelmana i kamień do pieczenia

Chleb pszenny na zakwasie z maką pełnoziarnistą  wg Jeffreya Hamelmana i kamień do pieczenia

Chleb pszenny na zakwasie z maką pełnoziarnistą wg Jeffreya Hamelmana i kamień do pieczenia

Powrocilam do chlebow bochenkowych.Co prawda upieczenie bochenka wymaga wiekszego nakladu pracy i czasu niz tego z foremki,ale trud sie oplaca.Tak upieczony chleb zachwyca gruba,chrupiaca skorka.Obydwa dzisiejsze chleby pieklam na kamieniu,ktory do tej pory uzywalam tylko do pieczenia pizzy.Bardzo polecam ten sposob.Efekty sa rewelacyjne,nie do osiagniecia przy uzyciu zwyklej blachy,garnka zeliwnego czy glinianego.Kamien ukladamy na najnizszym poziomie w piekarniku na stelazu,zalaczonym w komplecie i ustawiamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.