Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami

Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami

Biszkoptowa, czekoladowa rolada amaretto z wiśniami

Biszkoptowa rolada z wiśniami to pyszny deser na lato. Świetnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Ciasto biszkoptowe upieczone z dodatkiem kakao jest bardzo delikatne, nie wymaga ponczowania i zawsze się udaje. Krem z mascarpone i bitej śmietany uperfumowany likierem amaretto jest lekki i puszysty. Wisienki to nie tylko element kolorystyczny, rolada dzięki ich dodatkowi jest winna i aromatyczna. Tak smakuje lato! Składniki na biszkopt: 4 jajka 110 g cukru/ksylitolu 70 g mąki or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, roladki, wiśnia, ciasto, mascarpone, ciastka kremówki, likier, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, krem mascarpone, desery, deser, biszkopt, torty, tort, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto orkiszowe, deser z mascarpone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.