Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki

Popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Najczęściej mają postać naleśników lub krokietów z nadzieniem mięsno-warzywnym, albo krewetkowym. Podawane z sosami i dipami jako przekąska. Do zawijania służy specjalne ciasto, czy też wykorzystany w moim przepisie papier ryżowy. Pojawiają się w niezliczonej ilości odmian, zależnie od kraju, czy regionu w którym możemy je zjeść. Poniższy przepis pochodzi z regionu Bardzorumcajsowego. Składniki: 200g filetu z piersi kurczaka 150g kiszonej ka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Rumcajsem

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

RumcajsRumcajs

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, naleśniki, przekąska, przekąski, kuchnia chińska, imbir, dipy, susz, naleśnik, kapustą, krokiety, ciasto, sos z grzybów , dania chińskie, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, duszona marchew, ciasto na naleśniki, gotowany kurczak, kurczak po chińsku, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kapusta kiszona, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Gotuj z Rumcajsem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.