Domowy ketchup – do słoików

Domowy ketchup – do słoików

Tak się składa, że niedawno rozpoczął się sezon na pomidory i właśnie tą porą ich ceny są najbardziej korzystne. Ostatnio będąc na rynku kupiłam 5 kg mięsistych pomidorów lima i postanowiłam zrobić domowy ketchup, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Jest pikantny i baaaaardzo pomidorowy Zróbcie go doprawiając według własnych upodobań a na pewno odstawicie ketchup sklepowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na domowy ketchup: 2 kg pomidorów lima 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 łyż...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.