Szakszuka z papryka, cebulą i kiełbasą

Szakszuka z papryka, cebulą i kiełbasą

Szakszuka z papryka, cebulą i kiełbasą

Przepis na : kolacja

Danie jest dziecinnie proste, a jest świetnym urozmaiceniem śniadania. Do tego pajda świeżego chleba z masełkiem i śniadanie jak marzenie 😋😋😋😋😋😋😋.       Składniki: papryka cebula ząbek czosnku łyżka oliwy pół łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 pętka dobrej jakości kiełbasy pieprz, sól jajka (zależy od liczby osób) Cebulę kroimy w piórka, na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy cebulę wraz z pokrojonym czosnkiem. Kiedy cebula zmięknie wsypujemy cukier, następnie wrzuca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Agnes

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.