dżem z malin - przetwory

dżem z malin - przetwory

dżem z malin - przetwory

Kolejna odsłona dżemowa, po niewykorzystanych owocach, które zostały z produkcji soków. Tym razem czas na maliny. Niestety malin było niewiele to i powstał malutki słoiczek, ale co tam - wiem co jem i własne przetwory mam :)  Składniki: pozostałe owoce po przygotowaniu soku - przepis tutaj 1/2 łyżeczka żelatyny ewentualnie cukier -  gdy dla kogoś będzie nadal mało słodkie Przygotowanie: do naczynia miksującego włożyć owoce na naczynie postawić koszyczek i zagotować czas 10 min/Varoma/obr 2 - w po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.