Niby Dżem Z Melona I Jabłka

Niby Dżem Z Melona I Jabłka

Niby Dżem Z Melona I Jabłka

Dlaczego niby dżem ponieważ konsystencja jego jest dość rzadka i bliżej mu do sosu niż do  dżemu, a będzie idealny do placuszków, naleśników czy do deserów oczywiście na chałeczkę też będzie można go dać ;) Dżem powstał nie planowanie ponieważ kupiłam melon który po rozkrojeniu okazał się niedojrzały i mało słodki dlatego aby go nie wyrzucać przerobiłam go na coś pysznego ;)  Składniki na 4 słoiki 300 g 1 melon może być niezbyt dojrzały (o wadze mniej więcej 1,2 kg ) 1 duże jabłko starte bez skórki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.