Maliny W Syropie

Maliny W Syropie

Maliny W Syropie

Wyruszyliśmy na poszukiwanie malin, zbyt wiele ich nie znaleźliśmy, ale to co nam się udało zebrać przerobiliśmy na dwa małe słoiczki :) Składniki na 2 małe słoiczki: około 200-300 gr malin 2-3 łyżeczki cukru na jeden słoiczek około 600 ml wody 1. Malinki myjemy i osuszamy na sicie. 2. Słoiczki myjemy i wyparzamy. Do wyparzonych słoików układamy po równo owoce oraz zasypujemy cukrem. 3. Wodę zagotowujemy i gorącą zalewamy maliny, zakręcamy słoiki. 4. Do garnka na dno kładziemy ściereczkę, wstawiamy słoiki i zalewamy c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.