Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami

Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami

Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami

Przepis na : obiad

  Składniki makaron łazanki lub inny, 1 opak (około 250-300g) kapusta kiszona, 600g grzyby suszone, 2 garście boczek surowy, 200g masło, 50g sól, pierprz Przygotowanie Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Po tym czasie gotujemy do miękkości (około 1 godz.) w wodzie, w której się moczyły. Odsączamy i drobno siekamy. Wodę z gotowania grzybów pozostawiamy. Kapustę płuczemy i gotujemy przez godzinę do miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.