Wileński placek ziemniaczany z kiszoną kapustą

Wileński placek ziemniaczany z kiszoną kapustą

Wileński placek ziemniaczany z kiszoną kapustą

Przepis na : obiad

1 kg ziemniaków ugotowanych 3 pełne łyżki mąki 1 jajko 1 łyżeczka majeranku szczypta pieprzu sól nadzienie; 1 kg kapusty kiszonej 1 cebula 1 marchewka szczypta kminku sól pieprz kilka pokruszonych grzybków olej nierafinowany ciemny Kapustę zalać wodą, zagotować, odcedzić, dodać olej startą na tarce marchewką i cebulę, przyprawy i grzybki, chwilę posmażyć, następnie podlać wodą i dusić aż do miękkości . Na koniec odparować kapustę by nie było w ogóle płynu na dnie. doprawić w razie potrzeby do smaku. solą i ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.