Tureckie pide

Tureckie pide

Tureckie pide

500 g mąki pszennej 250 ml letniej wody 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych pół szkl rosołu olej do smażenia sól pieprz przyprawa turecka 100 g żółtego sera Nadzienie Cebulę i czosnek siekamy drobno i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy mięso i rosół dokładnie rozdrabniamy mięso i dodajemy pomidory, a następnie przyprawy, bez przykrycia gotujemy aż sos zacznie gęstnieć Miksujemy blenderem i gotujemy da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Renata PyzikRenata Pyzik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, sosy, tarta, rosół, ciasto, mięso mielone, placki, ciasto na niedziele, pizza , pizza przepis, zapiekanki, ciasto na pizze, zapiekanka, zapiekanka z mięsem , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, placek z serem, mięsa pieczone, zapiekanka z serem, łatwe ciasto, pieczeń z mięsa mielonego, sos do pizzy

Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.