Przekąski karnawałowe na bazie z upieczonego boczku

Przekąski karnawałowe na bazie z upieczonego boczku

Przekąski karnawałowe na bazie z upieczonego boczku

boczek upieczony Hańderek oliwki ser pleśniowy papryka daktyle ser długo dojrzewający sezam czarny i biały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na cienkie i grube plastry , w cienkie owijamy daktyle i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając. Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami, wedle uznania. Nabijamy na wykałaczki tworząc różne koreczki, niektóre elementy otaczamy w sezamie. Podajemy na stół jako przek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.