Pieróg z jabłkami

Pieróg z jabłkami

Pieróg z jabłkami

700 g mąki 1 szkl mleka 2 jajka 30 g drożdży 3 łyżki cukru 50 g oleju szczypta soli 5-6 jabłek cukier cynamon Mleko zagrzać, dodać jajka, cukier i drożdże , wymieszać, dodać do mąki i wyrobić ciasto, aż będzie plastyczne i odklei się od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Jabłka obrać i pokroić na niewielkie kawałki lub w kostkę. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie lub trzy części rozwałkować i wyłożyć jabłka, posypać cukrem i cynamonem, do jednego dodałam troszkę suszonej żurawiny, zlep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.