Grzybowa pasta

Grzybowa pasta

Grzybowa pasta

3 kg ugotowanych grzybów mieszanych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 200 g koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypta chili 3 szkl oleju Grzyby mielimy na grubych oczkach. Cebulę również mielimy na grubych oczkach lecz osobno, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i cebulę dusimy z olejem ok 20 min , od czasu do czasu mieszając. Dodajemy zmielone grzyby i przyprawy, ponownie często mieszając gotujemy 20 min, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Nakładamy do słoiczków i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.