Pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem i ziołami

Pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem i ziołami

Pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem i ziołami

Pieczone pstrąg przypomina mi zawsze wiosnę i zestaw standardowy nad wodą - ryba z frytkami. Przygotowanie takiej ryby jest szybkie, łatwe a efekty są powalające. Ilość składników również jest łatwa do zapamiętania. Składniki: 2 pstrągi  2 gałązki natki pietruszki 2 łyżki + 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich  sól, pieprz Piekarnik nastawiamy na 190*C. Rybę układamy na folii aluminiowej, osuszamy. Do środka wkładamy łyżkę masła, gałązkę natki pietruszki, pocięty na plasterki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.