Pogromca pieczywa - nóż do chleba Fiskars

Pogromca pieczywa - nóż do chleba Fiskars

Pogromca pieczywa - nóż do chleba Fiskars

Wielkość i grubość kromki chleba zależy jednak od użytego noża. "Jednak", bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Krojąc chleb małym nożem (w dodatku tym do pomidorów) wychodziły mi kromki jak dla drwala. Wielkie, grube i o dziwnym kształcie. O ile przy świeżym chlebie dało się to przeżyć, to przy jednodniowym wyglądało to kiepsko. Nasz duży nóż od dłuższego czasu leżał zepsuty, konkretniej złamany przy próbie otwarcia orzecha włoskiego. Teraz mamy chyba trzy dziadki do orzechów, żeby nie było kolejnych strat w n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.