Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie

7
  • Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie
  • Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie

    Bitki wołowe nie mają sobie równych, kruche, delikatne i jedyne w swoim rodzaju. Przygotowane z dodatkiem czerwonego wina smakują wyśmienicie i zachwycą niejedno podniebienie. Bitki upiekłam w bułgarskim glinianym garnku Gjuwecz . Składniki: 1kg wołowiny (antrykot) 2 cebule 3 łyżki masła 200ml czerwonego wina 300ml wody 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka pieprzu 1 listek laurowy 2 ziarna angielskie pęczek natki pietruszki sos 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki Wołowinę kroimy w plastry, rozbijamy ... Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Gotowanie i blogowanie

    Dodaj komentarz