Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki: 300 g czerwonej soczewicy; 2 średnie cebule; 2 średnie marchewki; 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 liść laurowy; 4 ziarna ziela angielskiego; 1 czubata łyżka majeranku; 1 łyżka domowej vegety ; 1 łyżka słodkiej papryki w proszku; 2 ząbki czosnku;  Pęczek natki pietruszki; 3 litry zimnej wody; Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Marchewki umyć, osuszyć, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Na r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.