Ryż smażony po indyjsku

Ryż smażony po indyjsku

Ryż smażony po indyjsku

Ryż smażony po indyjsku...Smaczny, armomatyczny ryż  z dodatkiem cebuli, kminu, chili i kurkumy.Idealny dodatek do dań kuchni indyjskiej.Pycha!Składniki:250 g surowego ryżu basmati, co odpowiada 2 szklankom ugotowanego ryżu basmati;2 łyżki oleju do smażenia;1 łyżeczka kminu rzymskiego;1 duża cebula;1/2 czerwonej papryczki chili;1/2 łyżeczki chili w proszku;1/4 łyżeczki kurkumy;1/2 łyżeczki soli;4 łyżki wody.Sposób przygotowania:Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę obrać i pokroić w drobną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.