Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Składniki: Dynia odmiany jadalnej o pomarańczowym wnętrzu (u mnie francuska, zielona dynia  o wadze około 5 kg); Dodatkowo: Papier do pieczenia; Sposób przygotowania: Dynię umyć, osuszyć, odciąć ogonek i przekroić na pół. Każdą połówkę dyni wydrążyć łyżką (najlepiej do lodów) z miękkiego miąższu z psetkami. Blachę/naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blachy/naczynia żaroodpornego włożyć połówki dyni (miąszem w kierunku blachy, skórą do góry). Połówki dyni wstawić do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.