Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku...Duże, złociste i chrupiące placki ziemniaczane.Polane gulaszem wołowym.Z dodatkiem kolorowych papryk.Udekorowane kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem.Pycha!Składniki:Gulasz wołowy:500 g mięsa wołowego, gulaszowego, extra;1 papryka czerwona;1 papryka żółta;2 cebule;1 ząbek czosnku;500 ml bulionu (u mnie 500 ml wrzątku + 1 kostka rosołowa);2 czubate łyżki przecieru pomidorowego;1 liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;1/2 łyżki kminku mielonego;1/2 łyżki ostrej papryki w proszku;200 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, papryka, placek po węgiersku, gulasz, placki ziemniaczane, mięso, gulasz wołowy, cebula, duszone, jajko, mielone, czosnek, ziemniak, ziemniaki, sosy, koperek, zupa pomidorowa, gulasz po węgiersku, wołowina, pieczarki, słodkie, mięso duszone, gulasz z łopatki, placki z gotowanych ziemniaków, pieczarki w sosie, mielone pieczarki, gulasz pomidorowy, mięso mielone, sos do mielonego , sos pomidorowy

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.