Pełnoziarniste muffinki bananowo-czekoladowe

Pełnoziarniste muffinki bananowo-czekoladowe

Pełnoziarniste muffinki bananowo-czekoladowe

Składniki: Składniki mokre: 3 duże, dojrzałe banany; 1 duże jajo, w temperaturze pokojowej; 1/4 szklanki oleju (u mnie rzepakowy, 60 ml); 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 1/3 szklanki syropu z agawy lub miodu (80 ml); Składniki suche: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850); 1/2 szklanki niesłodzonego, naturalnego kakao; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 1/2 łyżeczki soli.   Dodatkowo: 180 g drobno posiekanej, gorzkiej czekolady (min. 60 % kakao); Papilotki do muf... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, banan, syrop, muffiny, kokosowe, ziemniaki, ciasto, krem, bananowe, pieczone ziemniaki, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto kokosowe, muffiny waniliowe, krem czekoladowy, ciasto bananowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, muffiny czekoladowe

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.