Makaron alla carbonara z awokado

Makaron alla carbonara z awokado

Makaron alla carbonara z awokado

Przepis na : obiad

Składniki: 250 g makaronu (u mnie mafaldine, Lubella); 1 średnie, dojrzałe awokado; 1 żółtko jaja; 1/2 szklanki startego parmezanu + odrobina do posypania po wierzchu; 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 125 g surowego, wędzonego boczku; 1 ząbek czosnku; Sok wyciśnięty z 1/2 średniej cytryny; 1 łyżka oliwy z oliwek; Sól; Pieprz. Szklanka = 1 cup = 240 ml. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Awokado przekroić na pół, w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

awokado, makarony, makaron, boczek, sosy, spaghetti carbonara, ciastka kremówki, obiad, spaghetti, ciasta z kremami, sos do makaronu, szybki obiad, obiad na szybko, zapiekanka, zapiekanki, dania z makaronem, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron z patelni, dania na gorąco, sos spaghetti, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.