Kurczak w sosie śmiatnanowo-kurkowym (na winie)

Kurczak w sosie śmiatnanowo-kurkowym (na winie)

Kurczak w sosie śmiatnanowo-kurkowym (na winie)

Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 400 g świeżych kurek; 500 ml słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 %; 2 średnie cebule; 250 ml półwytrawnego, białego wina; 1/2 pęczka natki pietruszki; 1/2 łyżki przyprawy do kurczaka; Olej do smażenia; 1 czubata łyżka masła klarowanego; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych błon, pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka.  Cebule obrać, drobno posiekać. Kurki dokładnie umyć, osuszyć, większe przekroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.