Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Składniki: 800 g mięsa wołowego na gulasz; 2 duże, czerwone papryki; 1 duży pomidor; 2 średnie cebule; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka kminku; 6 łyżek słodkiej papryki w proszku; 2 łyżki ostrej papryki w proszku; 500 ml bulionu wołowego; 2 łyżki mąki pszennej; 3 łyżki smalcu; Sól. Sposób przygotowania: Papryki umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika (funkcja grill, maksymalna temperatura, półka jak najwyższa - u mnie 2 od góry, gdyż na 1 od góry nie zmieściła się blacha z papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, gulasz, mięso, puree, gulasz wołowy, mięso duszone, placki, karkówka, wołowina, wieprzowina, pasty, grill, ziemniaki, szynka, pasta, placki ziemniaczane, kasza, gulasz z łopatki, gulasz po węgiersku, mięsa pieczone, puree ziemniaczane, placek po węgiersku, karkówka w cebuli, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, pieczona karkówka, karkówka pieczona, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.