Duszona wątróbka drobiowa

4
  • Duszona wątróbka drobiowa
  • Duszona wątróbka drobiowa

    Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej; 4 średnie cebule; 3/4 szklanki mąki pszennej (do obtoczenia wątróbki); 1 l zimnej wody; 4 łyżki oleju do smażenia; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w pióra. Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych żyłek, błonek, tłuszczu. Wszystkie kawałki wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym, na patelni oleju, z obu stron, pod przykryciem (tłuszcz podczas smażenia bardzo pryska), aż wątróbka delikatnie się zarumieni... Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Gospodyni Miejska

    Dodaj komentarz