Bakłażan faszerowany warzywami

Bakłażan faszerowany warzywami

Bakłażan faszerowany warzywami

Składniki: 2 średnie bakłażany; 1 duży pomidor; 1 średnia, czerwona papryka; 250 g pieczarek; 1 duża cebula; 150 g startej mozzarelli (100 g do farszu i 50 g do posypania po wierzchu); 2 ząbki czosnku; Kilka listków bazylii; 1 łyżeczka suszonego oregano; Olej do smażenia; Sól; Pieprz.  Sposób przygotowania: Bakłażany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wydrążyć miąższ, zostawiając jego niewielką ilość (około 1 cm grubości) przy skórce bakłażana. Wydrążone połówki bakłażanów posolić. Miąższ natomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, papryka, ryż, szynka, kurczak, kurczak z ryżem, kurczak z pieczarkami, suszone pomidory, kurczak pieczony, pieczeń z szynki, pieczona szynka, papryka faszerowana, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak, ryż smażony, kurczak z papryką , kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.