Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku, to jedno z moich ulubionych dań i choć jest trochę pracochłonne, smak potrawy wynagradza wszystko. Sos można dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, paprykę czy cukinię. Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna  surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, papryka, ziemniaki, gulasz, mięso, zupa pomidorowa, gulasz wołowy, mięso duszone, sosy, surówka, kapustą, pieczarki, cukinia, placek po węgiersku, wołowina, surówka z kapusty, pieczarki w sosie, placki z gotowanych ziemniaków, placki z cukinii, czerwona kapusta, surówka z czerwonej kapusty, gulasz po węgiersku, sos pomidorowy

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.