Kurczak tandoori

Kurczak tandoori

Kurczak tandoori

Dzisiaj proponuję kurczaka na ostro. Główną rolę  w przepisie, oprócz samego kurczaka oczywiście, odgrywa jogurtowa marynata, w której ten leżakuje 24 godziny. Składniki marynaty są wyraziste i potrafią niejednemu "dopiec". Zatem jeśli ktoś z czytających i chcących sprawdzić przepis, nie lubi pikantnych dań, proponuję użycie ich mniejszych ilości, ale z zachowaniem proporcji, które podałam ( jednych względem drugich). Gwarantuję, smak jest super. Składniki: 1 kurczak ( u mnie 1,50 kg) 200 ml gęstego j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mielone, marynaty, jabłka, imbir, mięso, ziemniaki, pieczarki, grill, surówka, marchewka, kurczak w marynacie, pieczone ziemniaki, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak z pieczarkami, drugie danie, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.