Bakłażan nadziewany komosą ryżową ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

Bakłażan nadziewany komosą ryżową ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

Bakłażan nadziewany komosą ryżową ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

Składniki: ∙ 1 bakłażan ∙ 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej ∙ 7 kawałków suszonych pomidorów ∙ 2 garści szpinaku ∙ 2 łyżki oliwy z oliwek ∙ 2 łyżki pestek dyni ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 2. Bakłażana przekrawamy na pół, posypujemy solą i odstawiamy na parę minut, żeby puścił gorzki sok, opłukujemy, osuszamy. 3. Miąższ bakłażana wyjmujemy ostrożnie łyżką, tak aby nie przebić skórki, siekamy, podsmażamy chwilę na łyżce oliwy z oliwek razem ze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gocha gotuje!

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.