Eklery z kremem i malinami

Eklery z kremem i malinami

Eklery z kremem i malinami

Przepis na : deser

Opis: Smakowite eklerki z serkiem mascarpone oraz z dodatkiem malin. Są delikatne i słodkie, ale nie przesłodzone. Może się wydawać, że ich przygotowanie jest skomplikowane, ale jest to bardzo prosty przepis. Przygotujemy je na prawdę szybko. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka wody 120 g masła szczypta soli 120 g serka mascarpone 100 g malin (świeżych lub mrożonych) 100 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Do rondelka wrzucamy wodę, masło oraz szczyptę soli. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.