Queijo Fresco com Mel e Amêndoas - ser z miodem i migdałami

Queijo Fresco com Mel e Amêndoas - ser z miodem i migdałami

Queijo Fresco com Mel e Amêndoas - ser z miodem i migdałami

Przepis na : deser

T en deser to było moje największe kulinarne odkrycie w Portugalii!  Queijo fresco com mel e amêndoas , czyli ser z miodem i migdałami, to klasyka i pochwała prostoty. To niesamowite, że z tylko 3 składników dobrej jakości i przy praktycznie zerowym wysiłku można wyczarować coś tak pysznego. Po raz pierwszy ten deser jadłem w jednej z najsłynniejszych lizbońskich restauracji — Rua das Flores , o której Wam wspominałem w Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie . Podany tam świeży  queij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.