Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta

Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta

Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta

T worząc przepis na te podpłomyki, byłem pełen obaw. Chciałem uzyskać bezglutenowy wypiek, który, chociaż w pewnym stopniu przypominałby tradycyjne pszenne placki. I kurcze, muszę powiedzieć, że nawet się udało. Największym problemem okazał się sposób ich pieczenia. Ciasto jest niestety dość kruche i przy większych rozmiarach trudno będzie je nam przenieść na blaszkę lub patelnię. Najlepiej, żeby były one wielkości dłoni. Wypróbowałem trzy sposoby pieczenia: najpierw w piekarniku — niestety wyszły dość suche i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, ciasto, ser feta, ser, kokosowe, koper, dynia, placki, pomidor, bezglutenowe, przekąska, przekąski, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pasty, pasta, drożdżowe, impreza, pieczywo, przystawki, pomidory z serem, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, ciasto kokosowe, placek z serem, suszone pomidory

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.