Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki

Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki

Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki

K apusta nad Wisłą to dość modne warzywo, ale ta dopiero całkiem niedawno wkradła się na nasze salony, by brylować na kuchennym parkiecie. Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana również bok choy) w oryginalnej odsłonie z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki. Niebywałą zaletą tej chińskiej kapusty jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy ją przez 5 minut gotować na parze, polać sosem  teriyaki lub kabayaki (od biedy można użyć również sojowego) i podać z makaronem mien lub soba, albo prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.