Halibut na purée ze szpinaku z czarną soczewicą

Halibut na purée ze szpinaku z czarną soczewicą

Halibut na purée ze szpinaku z czarną soczewicą

P omysł na tak oryginalne podanie ryby podkradłem wrocławskiej restauracji VIVIAN (tutaj zostawiam miejsce na diaboliczny śmiech: „buahaha”, czy jakoś tak :D). Molwa serwowana na purée ze szpinaku z czarną soczewicą tak bardzo mi posmakowała, że musiałem to powtórzyć we własnej kuchni! Rybę podmieniłem jednak na łatwiej dostępnego halibuta, którego delikatny maślany smak równie dobrze tutaj pasuje. To danie to pochwała prostoty, a jednocześnie szczypta elegancji w oryginalnej formie podania. * SKŁADNIK... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.