Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami

Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami

Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami

K iedy mieszkałem w Hiszpanii empanadillas były podstawą mojego codziennego wyżywienia. Spędzając cały dzień na zajęciach, w przerwie na lunch kupowałem takiego pierożka w uniwersyteckim barze i zazwyczaj to mi wystarczało, aby przetrwać. Jako że nadzień zawsze było do wyboru do koloru, to jakoś nie potrafiły mi się one znudzić. Empanadillas mogą być przyrządzane na kilka sposobów. Ich podstawą jest cienkie ciasto (kruche albo drożdżowe) oraz farsz, który może się składać, z czego dusza zapragnie. W Hiszpa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tuńczyk, mielone, pierogi przepis, pierogi, cukinia, sosy, papryka, por , przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, drożdżowe, kurczak, przekąska, przekąski, przystawki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, sos czosnkowy, kurczak pieczony, ciasto orkiszowe, mielone z warzywami, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.