Belgijskie frytki

Belgijskie frytki

Belgijskie frytki

Cała tajemnica w przygotowywaniu idealnych frytek polega na ich  podwójnym   smażeniu  i uprzednim  moczeniu w wodzie z cukrem . Dzięki temu frytki pozostają  chrupiące  i na pewno  nie  będą nasiąknięte tłuszczem. Ważne jest również, by frytki smażyć partiami , jeżeli wrzucimy od razu dużą porcję ziemniaków, to zbytnio obniżymy temperaturę oleju, a frytki wchłoną większą ilość tłuszczu. Będą potrzebne: 500 g pokrojonych w  grube słupki  ziem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.