Chleb żytni na zakwasie z amarantusem

Chleb żytni na zakwasie z amarantusem

Chleb żytni na zakwasie z amarantusem

Przepis na : śniadanie

Ostatnio trochę eksperymentuję z różnymi połączeniami mąk w chlebie i postanowiłam wykorzystać tym razem amarantus. Chleb jest bardzo smaczny, ładnie rośnie i ma dodatkowo chrupiące nasiona i pestki. Tradycyjnie razowy, a mąka z amarantusa nadaje więcej lekkości :) Chleb żytni na zakwasie z amarantusem  360 g aktywnego żytniego zakwasu 300 g mąki żytniej razowej 150 g nasion amarantusa 250 g ciepłej wody 2/3 łyżki soli 1 łyżka oliwy 2 łyżki pestek dyni 4 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FitKot

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.