ROGALIKI DROŻDŻOWE z powidłem śliwkowym

ROGALIKI DROŻDŻOWE z powidłem śliwkowym

ROGALIKI DROŻDŻOWE z powidłem śliwkowym

Przepis na : deser

  SKŁADNIKI:  4 szklanki mąki 1 margaryna 5 dkg drożdży + 1 cukier wanilinowy 1 szklanka śmietany 18% 4 żółtka Nadzienie: dowolne (u mnie nutella i powidło śliwkowe)         WYKONANIE: Drożdże rozpuścić cukrem wanilinowym. Mąkę przesiać, dodać margarynę, śmietanę i żółtka. Wyrobić nożem. Dodać rozpuszczone drożdże. Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Wykonać małe trójkąty, wysmarować nadzieniem i formować rogaliki. Piec początkowo w 100*C przez ok. 7-8 min. później w temp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowe Talerze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.