Krem budyniowo- śmietanowy

Krem budyniowo- śmietanowy

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem jest aksamitny i delikatny. Możemy regulować jego gęstość a cały sekret tkwi w śmietanie. Składniki 500 ml mleka 2 żółtka 3/4 szkl cukru 2 cukry waniliowe lub ekstrakt 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 czubate łyżki mąki pszennej 250 g śmietany 30 % 1. Szklankę mleka mieszamy z obiema mąkami i żółtkami. Resztę gotujemy z cukrami. Na wrzące mleko wlewamy mieszankę. Gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Ciągle mieszamy, aby się nie przypalił. Gotowy zostawiamy do wystygnięcia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.