Meksykańska salsa

Meksykańska salsa

Meksykańska salsa

Salsę zrobiłam w tym roku po raz pierwszy, ale jest na tyle dobra, że wyjadałam ją łyżka z garnka! To znakomity sos, który możecie wykorzystać do burgerów, posmarować nim tortillę czy podać z kurczakiem do makaronu albo ryżu.  Dzięki przetworom, zimową porą możecie zrobić obiad w kilka chwil i to bez dodatku konserwantów. Inspiracja: Filozofia smaku  Składniki na ok. 4 słoiki po 240ml: 2 małe cebule 2-3 małe papryki (u mnie czerwona, zielona i biała) 2 papryczki chili (z pestkami lub bez, zależy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, salsa, mielone, słoik, przetwory, makarony, makaron, ryż, tortilla, sosy, kurczak, obiad, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, tortilla z kurczakiem, suszone pomidory, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos do kurczaka, sos do makaronu, sos do ryżu, pomysł na obiad, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, dania z makaronem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.