Kopiec kreta

Kopiec kreta

Kopiec kreta

Jest to ciasto, które prawie każdy z nas zna za pośrednictwem Dr Oetkera, który oferuje tzw. produkt z proszku. Wiadomo jednak nie od dziś, że o wiele lepsza będzie wersja przygotowana przez nas w domowy sposób. Tym razem mam porównanie, więc śmiało mogę powiedzieć, że biszkopt z proszku jest nijaki. Na wielu blogach można zauważyć próby zrobienia tego ciasta samemu, gdyż prawie wszystkie najważniejsze składniki i tak trzeba kupić oddzielnie, czyli śmietankę i banany. W moim domu nigdy nie może zabraknąć mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, banan, sok, cytryna, czekolada, mąka, kakao, jajko, lekka, lekkie ciasto, cukier, cukier puder, krem, biszkopt, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z białek , ciasto na żelatynie, gorąca czekolada, ciasta z kremami, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z kremem, sposoby na jajko, domowa czekolada, biszkopt z bananami i śmietaną

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 14 marca 2013 10:40:21

przewspaniale wygląda!!! mniam!

Karmel, 14 marca 2013 10:46:40

uwielbiam to ciasto, a domowe na 100% lepsze:))

Mała kuchareczka, 14 marca 2013 10:51:04

Ojej jak ono wspaniale ci wyszło, super !!

Aleksandra, 14 marca 2013 10:55:35

jestem wegetarianką ale z dzieciństwa pamiętam kopiec kreta jako coś cudownego - więc pytanie czy da radę zrobić go bez żelatyny?

Anulla, 14 marca 2013 10:57:43

da się:) możesz użyć śmietan fix'ów ale nie wiem jaki mają skład albo agar - taki wegański odpowiednik żelatyny, jednak nie wiem jaką ilość byś musiała jego dać, bo wiem tylko o nim ze słyszenia:)

Dzikowiec, 14 marca 2013 11:04:53

Wygląda imponująco!!!!

toPestka!, 14 marca 2013 11:09:30

zawsze podziwiam takie misterne układanki:) mi chyba brakuje cierpliwości:) kopiec idealny.

Kulinarnyblog.pl, 14 marca 2013 11:13:11

Pamiętam jak byłem mniejszy to jadło się takie pyszności.P.S. Zapraszam również do mnie na kulinarnyblog.pl

Anulla, 14 marca 2013 11:14:18

chętnie do Ciebie zajrzę:)

beti, 14 marca 2013 11:36:37

Super wygląda :)) Muszę wypróbować :)

Anula, 14 marca 2013 11:50:11

To ciasto chodzi za mną już od dłuższego czasu:) dzieki za przepis!

Ola, 14 marca 2013 12:21:02

wygląda DOKLADNIE jak ten "oryginalny" :)

Nemi, 14 marca 2013 12:55:51

Imponujący:)

AZgotuj!, 14 marca 2013 14:09:24

Świetnie, że nie z torebki. Wyszedł piękny!

czekoladka_93, 14 marca 2013 14:17:52

Ale piekne i z pewnoscia smaczne ;-)

kuchenny bałagan, 14 marca 2013 15:02:15

uwielbiam to ciasto, wspaniale wygląda :)

Justyna Bąk, 14 marca 2013 15:09:18

zdecydowanie kupne ciasta i półprodukty nie będą dobre jak te domowe:)

ola in the kitchen, 14 marca 2013 15:12:23

Domowy jest najlepszy!

zjedz_mnie, 14 marca 2013 15:48:19

Opłacało się poswięcić czas, bo ciasto wygląda rewelacyjnie:)

Natalia, 14 marca 2013 18:01:02

Przecudny Aniu! Na pewno lepszy niż z proszku :)

cook and look, 14 marca 2013 20:48:16

Fajnie wygląda :) do ciast z proszku nie mam jakoś zaufania, wole domowe wypieki :)

ela, 14 marca 2013 20:58:12

Rano przed pracą kończąc dzisiejszy wpis, widziałam ten wpis, ale nie miałam czasu zaglądać, bo umówiłam się z teściową na mieście na ostatnie zakupy przed urodzinami synka. Ale teraz nadrabiam zaległości i uważam że ciasta i w ogóle wszystkie potrawy przygotowane samemu są smaczniejsze. Nie twierdzę że wcale nie używam gotowych produktów, ale są to wyłącznie, sosy moich 3 ulubionych firm w słoikach, na szybkie obiady. Kiedyś robiłam wpis kurczak po meksykańsku i ktoś mi zwrócił uwagę że jak się przygotuje samemu to o wiele lepiej smakuje, posłuchałam się do tej rady i wyszedł naprawdę smaczny. PS. Chyba to od ciebie przepis na kurczaka po meksykańsku, buziaki od synka, który siedzi mi na plecach:))))0000

Kasia Cukier, 14 marca 2013 20:58:37

Aniu wyszło Ci wspaniałe to ciasto :) Bardzo się cieszę, że przepis przypadł Ci do gustu :)

Anulla, 14 marca 2013 21:15:59

mi również zdarza sie użyć gotowca ale ostatnimi czasy coraz rzadziej. to jest juz wręcz alternatywa jak nie mam czasu;-) a fakt smak jest inny domowym sposobem:)

Anulla, 14 marca 2013 21:19:15

również pozdrawiam Twojego synka i przesyłam mu całusy:)

Andźka, 14 marca 2013 21:54:09

Aaaale był szał na to ciasto, jak je wprowadzili. To chyba było pierwsze ciacho z proszku. Wygląda dokładnie tak samo! :)

Roz Airad, 14 marca 2013 22:38:45

...ale smakowicie wygląda ;D

Bożena, 14 marca 2013 22:52:51

Oj ..dawno nie robiłam tego ciasta...i muszę zrobić..a wtedy moja młodsza córka -była by w siódmym niebie..haha..

Kulinarna Ja, 14 marca 2013 23:48:22

Uwielbiam go, oczywiście domowy jest najlepszy!

Antenka, 15 marca 2013 13:06:52

wygląda obłędnie:)strasznie za mną chodzi to ciacho:D

Schokolade Inspirationen, 15 marca 2013 16:50:10

Ale ciacho <3

Kuchnia po studencku, 15 marca 2013 19:26:45

Już od dawna przymierzam się do zrobienia domowego kopca kreta ;)trzeba w końcu spróbowac! ;]

MartynCia ^^, 15 marca 2013 23:21:32

kopiec kreta to chyba moje ulubione ciacho z dzieciństwa ;)

Salvador Dali, 16 marca 2013 09:08:11

kopiec kreta domowej roboty jest 3x bardziej lepszy;)Ale wyszła ci piękna kopa;D

Madame Chilli, 16 marca 2013 10:47:14

Czy zamiast maslanki mozna uzyc serka naturalneho/ jogurtu? Nie mieszk w pl i nie mam dostepu do maslanki niestety :/

Anulla, 16 marca 2013 11:15:27

może być jogurt naturalny:) pewnie i mleko się sprawdzi, ale wtedy w znacznie mniejszej ilości:)

Emcia Pichci!, 16 marca 2013 20:31:38

wooooow! ależ piękny! muszę zrobić!!!!

Shiral Kucharzy, 16 marca 2013 23:39:45

I to jaki ten kopiec kreta! Śliczny!

kachna, 17 marca 2013 11:45:24

Super! Kopiec kreta, ktory wyglada jak...kopiec kreta!:)Dzieki za pokazanie poszczegolnych krokow wykonania, baaardzo przydatna sprawa, bardzo;)Pozdrowionka!:*

Josia, 17 marca 2013 12:45:45

wygląda smakowicie :P

lavender rock, 17 marca 2013 13:10:46

Świetna nazwa, koppiec kreta <3 ;D. Na pewno smakuje jeszcze lepiej! Muszę go wypróbować ;DD.Pozdrawiam Lina :).

xcookiemonsterx.blox.pl, 17 marca 2013 13:45:01

Mmmm wygląda przepysznie aż ślinka leci :) Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam takową słodkość :) Trzeba sobie zapisać do listy "do zrobienia"

blogują, 18 marca 2013 10:43:50

pyszności, sama nigdy nie robilam tego ciasta ale zasmakowalam u znajomej,ktora zrobila wersje z borowkami bylo wspaniale!pozdrawiam

marta-gotuje.pl, 18 marca 2013 15:50:28

Pięknym wprost idealny!!! Zapisuję do wykorzystania :D

Kaś, 19 marca 2013 16:28:34

przepiękny kopiec! też się przymierzam do domowej wersji

TRZY CYTRYNY., 19 marca 2013 22:40:52

Pycha, uwielbiam kopiec. Zawsze marzyłam, żeby go sama zrobić. Super przepis!

Łucja, 19 marca 2013 23:29:25

bardzo lubię :) ale robiłam tylko z opakowania :) wstyd się przyznać!!

Moni, 20 marca 2013 11:07:44

świetnie wygląda, dzięki Twoim wskazówką spróbuję też go przygotować :)

marinia, 24 marca 2013 17:46:40

Absolutna poezja smaku!!!

Elly, 27 marca 2013 13:51:25

Świetnie wyglada a smakuje zapewne jeszcze lepiej :))Zaispitowałaś mnie muszę cos dzisiaj upiec.Zapraszam do siebie :)

Anonymous, 2 kwietnia 2013 18:36:10

Hej!Pół kostki, to znaczy 100 g czy 125 g masła?

Anulla, 2 kwietnia 2013 18:46:27

do wypieku użyłam margaryny, kostka ma standardowo 250g, więc 125g, więc masła też można tyle użyć. Ja to zawsze odmierzam na oko:)

Anonymous, 10 kwietnia 2013 18:53:06

Rewelacja, a wydaje się, że tak trudno zrobić to ciasto... na pewno zrobię i się pochwalę efektami :) w ogóle gratuluję bloga, same ciekawe przepisy, chcę je wszystkie wypróbować :)pozdrawiam, Ines

Anulla, 10 kwietnia 2013 18:57:05

Dziękuje za miłe słowa:) to bardzo cieszy i buduje w tym, co się robi:) W takim razie zapraszam do gotowania i czekam na efekty:)Pozdrawiam,Anulla

Anonymous, 11 maja 2013 17:57:29

Właśnie mój kopiec odpoczywa w lodówce; niestety przepis na spód kiepski i zmienilam nadzienie kopca, które hmm ratuje beznadziejny spód. Drogie Panie proszę nie zachwycać sie zdjęciem ciast ale efektem jaki uzyskaliście po upieczeniu.

Anulla, 11 maja 2013 19:00:46

widocznie przepis nie został wykonany poprawnie, bo mój jak widać na zdjęciach nie ma żadnego zakalca ani innych defektów. A sama sugerowałam się przepisem innej blogerki, pod którym jest podlinkowanie.

Anulla, 11 maja 2013 19:05:29

poza tym też to ciasto było już wykonywane przez Madame Chili i wyszło: http://lacuisineavecmadamechilli.blogspot.com/2013/03/kopiec-kreta.html

kola, 20 stycznia 2014 12:23:34

Prawdziwy kopiec a nie te z torebki....